.

HDV van opname tot postproductie
Van het voorbereiden van de opnamen tot het uiteindelijk bekijken van het beeld; hier leest u meer over de keten van achterliggende processen, begrippen en technieken die eraan te pas komen.

De realisatie van een filmproductie
Na een eerste bespreking en de keuze van het verhaal wordt een synopsis gemaakt. Vervolgens start de scenarioschrijver met het uitwerken van het scenario. Na goedkeuring van het scenario volgt het opnameschema en de casting.

Vervolgens wordt een draaiboek gemaakt. Dat bevat alle belangrijke informatie zoals locaties, acteurs, data, tijd, licht, enzovoort.  Zaken als beeldcompositie, decor, belichting en make-up worden op voorhand bepaald.

Technische uitrusting
Toen zowat 10 jaar na de lancering van de digitale video (DV, DVCAM, DVCPRO), de nieuwe HD video standaard op de markt kwam schakelde Crossproductions zeer snel over van DV naar een Full High Definition uitrusting, zowel wat opnamemateriaal als montage-unit betreft.

Alle opnamen worden gemaakt met professionele HDV camera's, volgens de nieuwste digitale opnamenormen.

Postproductie

In de montagestudio worden beeld en geluid met behulp van digitale technieken aan elkaar gemonteerd op een professioneel Edius non-linear post-productie station (HD, DV, SD).

We leveren een eindproduct af waar u volledig achter staat.

Tijdens de postproductie fase worden belangrijke beslissingen over intregratie van grafiek, muziekkeuze enz... regelmatig met u, onze klant, afgetoetst. We willen uiteraard enkel een eindproduct afleveren waar u 100% achter staat.

Webvideo
Voor Internet en computerpresentaties kunnen wij uw reportage of clip afleveren in alle gangbare mediafileformaten. Om al deze verschillende formaten te realiseren is een degelijke transcodage nodig. Crossproductions gebruikt hiervoor professionele software om ook voor webvideo de hoogste beeldkwaliteit te kunnen garanderen.

 
cpwebdesign
Gebruiksvoorwaarden & privacy